Първи Трейлър за ‘Watchmen: Chapter Two’

“These days it feels like reality is crashing down around us all.”

Watchmen: Chapter Two’ е втората половина от новият анимиран проект на DC Comics и Warner Bros. Филмът ще адаптира шест броя от легендарният графичен роман ‘Watchmen’ от Alan Moore и Dave Gibbons, който ни показва животът в Щатите по време на Студената Война, през погледът на супергерои, психопати и гениални злодеи.

Chapter Two: The Comedian е убит, Dr. Manhattan напусна Земята и се самоизолира на Марс, Ozymandias успява да оцелее опит за убийство, а Rorschach е арестуван и затворен. В същото време Nite Owl и Silk Spectre започват свое собствено разследване, след съмнителните обстоятелства заобикалящи арестът на Rorschach. Всички улики отвеждат героите до конспирация, която ще тласне целият свят към нова ядрена война.

Нова Адаптация

Историята на комиксът беше адаптирана за първи път, като игрален филм през 2009-та от Zack Snyder и Dave Gibbons. Въпреки, че адаптацията се придържаше, колкото се може по-близко до графичният роман, историята на филмът има напълно различен край, липсващи персонажи и различни варианти на костюмите.

Новата адаптация обещава да се доближава още повече до оригиналната история със сцени, които липсваха в игралният филм и костюми извадени директно от страниците на комиксът. ‘Watchmen‘ е история от 12 броя, което означава, че ‘Chapter Two‘ ще включва вторите 6 броя (#7-12).

Филмът е обявен за дигитална дистрибуция от 26-ти Ноември, а за физическа от 3-ти Декември. За сега няма потвърдена информация дали в може да очакваме и трета част адаптираща историята от ‘Doomsday Clock‘.

В главните роли участват Matthew Rhys (Dan Dreiberg/Night Owl), Titus Welliver (Walter Kovacs/Rorschach), Troy Baker (Adrian Veidt/OzymandiasAdrienne Barbeau (Sally Jupiter/Silk Spectre), Michael Cerveris (Jonathan Osterman/Dr. Manhattan) и Rick D. Wasserman (Edward Blake/The Comedian).

Искате още интересни новини за проектите на Warner Bros? Следете сайта ни за всичко свързано с предстоящите филми и сериали от DC Comics.

Следeте Just-Us Nerds за всички новини свързани с Watchmen и светът на комиксите. Също така може да ни следите в TwitterFacebook и Instagram.